Köp kvalité till ditt huvud

Köp kvalité till ditt huvud

2015-07-07


Även om du har tomt i kassan är det dumt att köpa hjälmar av låg kvalité. Köp inte billigt via Internet, även om priset lockar. Tyvärr finns inte heller någon myndighet i Sverige som arbetar med marknadstillsyn av hjälmar. Låter det för billigt för att vara sant, låt bli att köpa!

I dagarna har brittiska ”Ambulance motorcycle club” varnat motorcyklister för att köpa billiga hjälmar på Internet. Orsaken är att hjälmarna sålts med falsk godkännandemärning, ECE 2205. Det uppdagades när en elev kom till en MC-kurs med klubben och instruktören började titta närmare på hjälmen. En film spelades in som lades upp på Youtube.
Brittiska myndighete har informerats och skickat ut en varning om hjälmen.

SMC har påtalat hjälmens stora brister för både Transportstyrelsen och Konsumentverket.
Tyvärr finns ingen svensk myndighet som tagit på sig ansvaret för MC- och mopedhjälmar.
Varken Transportstyrelsen eller Konsumentverket vill ta på sig tillsynen, därför har marknadskontrollrådet skrivit till regeringen för att kunna få en myndighet att utöva tillsynen över hjälmar i Sverige. Inget svar = ingen ansvarig myndighet.

SMC publicerar alla MC-relaterade produkter varje vecka som återkallas från EU-Kommissionen på listan Rapex.  Men självklart vill vi även varna för dessa hjälmar som säljs via Internet.

Youtubefilm från Ambulance Motorcycle Club.

Tidigare nyhet på Bike om Jeikai-hjälmar. 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *