Dela det här:

" />

Varning för vägarbeten

2015-05-05


Snart startar sommarens vägarbeten som kan skapa problem för oss som kör motorcykel. Beläggningsarbeten kan bara göras under den varma delen av året, men även andra typer av vägarbeten är lättare att utföra sommartid, trots semestertrafik. På Trafikverkets hemsida får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Respektera vägarbetarna och kom ihåg den ökade olycksrisken för motorcyklar på vägarbeten!

Trafikverket har i dagarna gått ut med ett pressmeddelande där man berättar om de största vägarbetena. Så här säger Anna Lundman, Trafikverkets underhållschef:

– Vi gör allt vi kan för att minimera störningar under tiden arbetena pågår. Vi arbetar till exempel mycket under nätterna och försöker att undvika att jobba under perioder då det är mycket trafik, såsom fredag och söndag eftermiddag.

Exempel på vägarbeten som kan skapa störningar i sommar:

  • arbeten med mitträcken på E4 och E10 i Norrbotten
  • beläggningsarbeten på E4 från Västerbotten till Jönköpings län
  • beläggningsarbeten på E22 i Östergötland och i Skåne
  • broarbeten på E4 i Stockholm
  • broarbeten på E6 och E45 i Västra Götaland samt på E18 i Värmland
  • vattenskyddsarbeten på E16/56 vid Mackmyra trafikplats i Gävleborg
  • förbättringar för kollektivtrafiken på E6 i Västra Götaland.

En sträcka med vägarbeten kräver hänsyn och uppmärksamhet från trafikanternas sida. Det handlar om att vägarbeten är en arbetsplats för många personer men också om att risken för att köra omkull med tvåhjulig MC verkar öka i samband med underhåll av vägarna. Det handlar om ökad risk att krascha på grus och hal beläggning, att fastna eller få punktering i bärlagret.

Nedan finns en nationell sammanställning med karta över vägarbeten som kommer att påverka trafikanterna i högre grad. Där är även sommarens vägarbeten i respektive län listade. Den länsvisa förteckningen redovisar inte allt som görs på vägarna i sommar. Trafikverket gör betydligt mer, till exempel snabellagning och komplettering av stödremsor som också betyder en ökad risk för MC-olyckor. Klicka på bilden för att få den större. 

Länk till Trafikverkets pressmeddelande där också vägarbeten listas för samtliga län.

 

 

Source: Varning för vägarbeten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *